به گزارش ریگا کوردستان از سنندج،با هدف جلوگیری از کمبود منابع آبهای زیر زمینی در دشتهای شرقی استان امروز تفاهم نامه ای بین شرکت آب منطقه ای و دانشگاه کردستان منعقد شد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای کردستان با اعلام این خبر افزود: همکاری در راستای انجام کارهای آموزشی و پژوهشی ، بهره گیری از ظرفیت ها و امکانات دانشگاهی خصوصا پایانامه های مرتبط با بخش آب و نیز ارائه پروپوزالهای مختلف شرکت آب منطقه ای در قالب طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آبهای زیر زمینی از مفاد این تفاهم نامه است.
اقبال شاه نظری با اشاره به اینکه سه دشت قروه ، دهگلان و چهاردولی دشتهای ممنوعه شرق کردستان هستند، اظهار کرد: کسری مخزن آب در این دشتها ۷۵۰ میلیون متر مکعب است.
شاه نظری اظهار امیدواری کرد با اجرای این طرح و انعقاد این تفاهم نامه ظرف ۲۰ سال آینده کمبود آب در دشتهای شرقی استان جبران شود.
وی با بیان اینکه مساحت دشتهای شرقی استان ۲ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع است، بیان کرد: سالانه ۲۵ میلیون مترمکعب ابهای زیرزمینی در این دشتها به دلیل برداشتهای بی رویه هدر می رود.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای کردستان نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاههای مورد بهره برداری ، انسداد چاههای غیر مجاز و رعایت الگوهای مصرف را نیز از مواردی دانست که در طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آبهای زیر زمینی در نظر گرفته شده است.
پتانسیل کل آبهای سطحی استان کردستان ۵ میلیارد مترمکعب است.
تفاهنامه ای با هدف جبران کسری آب در دشتهای کردستان
