جایگزین احتمالی پراید از معتبرترین آزمایش تصادف در جهان هیچ امتیازی نگرفت
تاریخ انتشار : 10 اکتبر 2016
ریگا کوردستان – سرویس اجتماعی
به گزارش ریگا کوردستان به نقل از اصلاحاتنیوز، حامد توکلی: یک ماه پیش پیمان کارگر مدیرعامل رنو پارس در حاشیه مراسم تولید انبوه رنو ساندرواستپ گفت تولید چند مدل خودروی جدید رنو در ایران قطعی شده که یکی از آنها کوئید خواهد بود.
حدود بیست سال پیش زنپگی پراید از کیا در ایران آغاز شد. خودرویی که فورد هم آن را تحت عنوان فیستا تولید میکرد و عملا برای کاربریهایی شبیه پیک پیتزا و نامهرسان طراحی شده بود. اما سالها گذشت و با اینکه کمپانی کیا به یک تولیدکنندهی شکستناپذیر خودروهای هایتِک تبدیل شده، اما هنوز هم شرکت سایپا همان پراید را در قالبها و زیر پرچم کاربریهای مختلف به مردم میفروشد.
درست وقتی مدتهاست مسئولین راهور و بعضی سازمانهای مربوط علنا از ناامنی پراید گله میکنند و آن را یکی از برجستهترین دلایل مرگومیر در تصادفات جادهای میدانند، خبر میرسد یک خودرو قرار است میراثدار پراید در کشورمان باشد. خودرویی که پیمان کارگر قیمت آن را در کشوربریل ۶۰۰۰ و در هند ۴۵۰۰ یورو اعلام کرده است. اما کاش ماجرا تنها به اعلان خبری دربارهی شروع حضور یک خودرو در کشور محدود میشد.
یکی از معتبرترین دپارتمانهای امنیتسنج اتومبیل در جهان، شرکت اعظم Global Ncap است که تقریبا تمام تولیدکنندههای جهان برای نظرهای اعلامشده توسط این مجموعهی تحقیقاتی درمورد خودروهایشان ارزش بسیاری قائلند. قضیه از این قرار است که رنو کوئید، جانشین پراید، در تستهای امنیت این شرکت از پنج ستاره حتی نتوانسته یک ستاره کسب کند.
وبسایت MailOnline این نکتهها را با حروف درشت دربارهی کوئید نوشته است:
ویدیوی سکتهآور نتایج دهشتناک آزمایش یک اتومبیل ارزانقیمت را تنها با سرعت ۶۰ KM بر ساعت نشان
میدهد.
تمام نیمهی جلوی رنو کوئید به طور کامل در این تست از بین رفته است.بعداز برخورد -در سرعت ناچیز حدود شصت کیلومتر بر ساعت- مرگ راننده تقریبا حتمی است.
این یک هشدار است که از سپتامبر گذشته تاکنون ۵۱۰۰۰ دستگاه از این مدل به فروش رفته است.
عصرایران در خبر کد ۴۹۷۲۷۲ به تاریخ یازهم مهرماه نوشته است «با توجه به اقدام اخیر رنو در انعقاد تفاهمنامه همکاری برای تولید محصولات خود به طور مستقل در ایران، احتمال تولید مستقل خودروی کوئید در ایران از سوی رنو نیز افزایش یافته است. در این زمینه اخیرا رنو تفاهمنامهای را با سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) منعقد کرده که براساس آن یک شرکت خودروسازی جدید با مشارکت دو طرف تاسیس خواهد شد که سهم رنو در آن ۶۰ درصد بوده و این شرکت فرانسوی میتواند فرایند تولید، فروش و خدمات پس از فروش محصولات خود را به صورت مستقل در ایران ایجاد کند».
تقریبا همهی ما دستکم یک خاطرهی بسیار ناخوشایند از پراید داریم که در آن یکی از نزدیکانمان را از دست دادهایم. رییس پزشکی قانونی کشور در سال ۹۳ اعلام کرد سال پیش از آن ۲۴۵۴ نفر به دلیل تصادف خودرو پراید جان باختند و این اتومبیل رکورددار بیشترین مرگومیر ناشی از تصادف در ایران است. از اتومبیلی حرف میزنیم که سعید مدنی رییس کارخانه سازندهاش درباره امنیت آن گفته بود «کیفیت پراید مانند هندوانه دربسته است و ممکن است پراید دارای کیفیت خوب یا بد باشد که این مسئله نشاندهنده نبود نظارت و کنترل کیفی در فرایند تولید این محصول است».
معاون فنی مرکز بهداشت استان کرمانشاه نیز در همان سال ۱۳۹۳ گفته بود «از سال ۱۳۷۷ تا سال ۱۳۹۴، ۲۵۳هزار نفر در ایران در حوادث جادهای کشته شدهاند که از آمار شهدای دفاع مقدس بالاتر است. تعداد افرادی که از ۲۵ اسفند سال ۱۳۹۰ تا ۱۵ فروردین سال بعد آن در جادههای ایران کشته شدهاند، بیشتر از تعداد کل سربازان آمریکایی است که طی هفت سال اقامت در عراق جان خود را از دست دادهاند(عصرایران کد خبر ۳۵۰۱۹۲)».
این در حالی است که در تمام سالهای اخیر بیشترین سهم از مرگومیر جادهای را پراید به خودش اختصاص داده است.