تاریخ انتشار : 14 فوریه 2016
وی خاطر نشان کرد:مردم یک جامعه مخصوصاً خانوادههایی که فرزندانشان از معظل بیکاری رنج میبرند حداکثر کاری که از یک نماینده انتظار دارند، پیدا کردن شغلی برای فرزندانشان است. جوانانی که بدنبال کسب و کار نتوانستهاند از فیلتر سلایق وباندهای استعماری عبور نمایند انتظار دارند که نماینده مجلس به آنها کمک کند که از این فیلتر عبور نمایند، حتی گروهی نیز که به دنبال حقوق اولیه خود و در پی هویت خود هستند، انتظاراتی از نماینده مجلس دارند.
وی دلیل این طرز تلقی را کم آگاهی دانست و تصریح کرد:چگونگی ایجاد این تلقی و نگاه به نمایندگان مجلس و وظایف و اختیارات آنان متأثر از عامل محرومیت بیش از حد مناطق کوچک و محروم و عدم توجه کافی دولت مردان به محرومیت زدایی، رشد و رونق اقتصادی آنان بوده است.
این دانشجوی ارومیه ای افزود:مسلماً نمایندگان کاردان و آشنا به امور جامعه به صورت قانونی قادر به حل مشکلات مردم میباشند، اما نه به صورتی که بعضی کاندیداها وعده میدهند و مردم نیز انتظار دارند.
با وجود اینکه تعدادی از کاندیداها که هدف آنها خدمت به مناطق کردنشین بود، رد صلاحیت شدند ولی شخصا به چند دلیل از رد صلاحیتها در مناطق کردنشین خیلی خوشحال شدم و به امید اینکه سبب توسعه این مناطق شوند،
۱- تعدادی زیادی از کاندیداهای این مناطق به اسم اصلاح طلب و با شعار تغییر و توسعه در مناطق کردنشین، به مجلس می رفتند و در راستای منافع این مناطق اقدام شایسته ای انجام نمی دادند.
۲-وجود این جریان به ظاهر اصلاح طلب، سبب تشکیل لایه ای قدرت طلب، باندهای بده-بستان، در این مناطق شده بود و جریان سرمایه داری و توسعه فقط در این لایه قدرت در جریان بود
۳-وجود همچنین جریانی سبب شده که از دوره اصلاحات به بعد، پست ها و مقامات اجرایی و کلیدی که نقش اساسی در توسعه دارند، در میان این افراد و اطرافیان آنها تقسیم شوند و نسل جدید دانشگاهی که با نظریات جدید توسعه در ارتباط هستند از صحنه دور نگه داشته شوند.
۴-با انجام این رد صلاحیتها، روح جدیدی در توسعه این مناطق دمیده می شود، زیرا که ذهنیت به ظاهر اصلاح طلب که سالهاست بر این مناطق سایه افکنده، حذف گشته و امید آن می رود که ذهنیت جدیدی از توسعه در روح مدیریتی این مناطق با مهیا شدن شرایط حضورشان دمیده شود.
۵-نسل جدید تحصیل کرده بیکار، در این مناطق روز به روز در حال افزایش است که ذهنیت قدیمی توان جذب آنها را در این مناطق نداشته و خود سبب به وجود آمدن نسل بیکار و بی سرمایه ای شده که روز به روز سبب گسترش موج نامیدی در جامعه کردستان می شود.
این دانشجوی کردستانی ادامه داد: لذا امید می رود نمایندگان جدید با رویکردی جدید، نسل جوان جامعه را که دغدغه توسعه دارند و در بدترین شرایط نامیدی از لحاظ کاری قرار گرفته اند، در بدنه اجرایی خود بکار گیرند.
این نویسنده کتاب فرهنگ گردشگری هورامان با اشاره به تلاش نمایندگان در پیگیری مطالبات مردم گفت:با تمام ضعف هایی که مکانیسم رد صلاحیتها از جنبه دموکراسی و … دارد بنا به دلایل ذکر شده امیدوارم که نمایندگان آینده این مناطق بتوانند در راستای خدمت به مردم طرحی نو در اندازند، و با وجود تمام محدودیتهای قانونی و قوانین نانوشته که سد راه توسعه در این مناطق می باشند، به نظر شخصیم، یکی از اصلی ترین عامل عدم توسعه اقتصادی و زیرساختی در کوردستان، کمبود افراد متخصص، متعهد و بومی و خدمت گزار در راس هیئت سیاستگذاری و اجرایی این مناطق است که دید کامل، جامع و روشنی جهت توسعه داشته باشند، بوده است. که اصلی ترین عامل وجود همچنین افرادی در پستهای شهرستان( بجز فرماندار) وجود سایه همین اصلاح طلبان بر این مناطق بوده است. ولی از دیدگاه توسعه فرهنگی علاوه بر سیاستگذاران منطقه ای و مقامات اجرایی، قوانین وضع شده در کردستان نقش اصلی را خواهند داشت.
به امید آنکه در این مناطق نسلی متخصص، متعهد و وفادار به مردم، به پستهای محلی راه یابند، که علاوه بر توسعه این مناطق ، تا حدودی از معضلات نیروی جوان ، تحصیل کرده بی کار، کاسته شده
و یا در غیر اینصورت می توان گفت باند بده-بستان و طبقه ای جدید سرمایه دار به کردستان افزوده شوند.
وی افزود:تا زمانیکه نتوانیم در یک فرایند حزبی کادرپروری نموده و افراد شاخص و اصلح را در درون حزب بالغ نماییم،نمی توانیم مجلس و یا مجلس های مترقی داشته باشیم.
وی تصریح کرد:متاسفانه سازوکارها برای در معرض انتخاب شدن از ضعف عمده ایی برخوردار است و ما شاهدیم کسانیکه تازه از دانشگاه فارغ التحصیل شده اند سریع در جو خود کاندیدی قرار می گیرند،غافل از اینکه این عرصه بسیار سخت و طاقت فرساست و هر کسی نمی تواند ادعای پارلمانتار شدن را داشته باشد.
این دانشجوی مقطع دکترا با گلایه از احزاب مختلف عنوان کرد:متاسفانه احزاب سهم مناسبی برای توسعه مناطق کمتر برخورداری مانند مناطق کردنشین در نظر نگرفته اند و دارای کارنامه موفقی نیستند.
این دانشجوی ایلامی تصریح کرد:اگر قرار است کشور به پیشرفت برسد باید احزاب به میدان بیایند و برنامه حزبی و پلاتفرم مشخص خود را قوی سازی نموده و مردم را بدان اشنا کنند.
وی گفت:اگر جریان فکری و حزبی قوی در کل ایران موجود باشد و مردم بتوانند در صورت ناکارامدی کاندیدای آن حزب یقه خود حزب را بگیرند،در مبحث توسعه پیشرفت خواهیم کرد.
افشین غلامی،روزنامه نگار