درگذشته مهندس به شخصی اطلاق میشده که به علم هندسه آگاهی داشت. روز پنجم اسفند در تقویمها روز بزرگداشت دانشمند بزرگ ایرانی خواجه نصرالدین طوسی و روز مهندس اعلامشده است. به همین مناسب گفتگویی اختصاصی با یکی از باتجربهترین مهندسان شهر کنگاور که مسئولیت نمایندگی نظام مهندسی کنگاور را نیز عهدهدار است انجام دادهایم.
تاریخ انتشار : 22 فوریه 2017
ریگا کوردستان – سرویس اجتماعی
درگذشته مهندس به شخصی اطلاق میشده که به علم هندسه آگاهی داشت. روز پنجم اسفند در تقویمها روز بزرگداشت دانشمند بزرگ ایرانی خواجه نصرالدین طوسی و روز مهندس اعلامشده است. به همین مناسب گفتگویی اختصاصی با یکی از باتجربهترین مهندسان شهر کنگاور که مسئولیت نمایندگی نظام مهندسی کنگاور را نیز عهدهدار است انجام دادهایم.
آقای مهندس همتی ضمن تبریک روز مهندس به شما و جامعهی فرهیخته مهندسان بفرمائید که چه پیامی برای همکاران خود دارید؟
جملهی معروفی هست که میگوید: برای مهندسین بنبستی وجود ندارد. آنان یا راهی خواهند یافت٬ یا راهی خواهند ساخت. بنده بهعنوان عضو کوچکی از خانوادهی بزرگ نظاممهندسی، این روز را خدمت همهی مهندسین و همکاران عزیز تبریک عرض میکنم و برای همهی آنها آرزوی موفقیت و کامیابی دارم، و امیدوارم که خداوند این توفیق را نصیب بنده بنماید تا در خدمترسانی به همکاران کنگاوری که بارأی خود بنده را بهعنوان مسئول نمایندگی نظاممهندسی کنگاور انتخاب کردند روسفید باشم.
در مدت حضور در مسئولیت نمایندگی نظاممهندسی کنگاور چه برنامههایی را اجرایی کردهاید؟
ازآنجاییکه خدمات نظاممهندسی در کنگاور شامل خدمات طراحی و نظارت است، از ابتدای امر تلاش نمودیم که سازماندهی این خدمات بهروزتر شود تا ازیکطرف همکاران گرامی خدمات خود را آسانتر انجام دهند و از طرف دیگر در جایگاه رابط فنی بین شهرداری بهعنوان مرجع صدور پروانه و مالکان محترم امور مربوط به ساختوساز تسریع شود، ضمن اینکه تلاشهای ثمربخشی نیز در راستای کاهش هزینههای نظارتی برای مالکان عزیز و بالا بردن شأن حرفهای همکاران گرامی انجام دادهایم و رابطه بهتر و حرفهایتری نیز با شهرداری برقرارشده است.
شما در جایگاه مسئول نمایندگی نظاممهندسی از چه راهی هزینههای مالکان را کاهش دادهاید؟
تا چند ماه پیش نقشههایی تحت عنوان ازبیلت پس از پایان عملیات اجرایی ساختمان تهیه میگردید و هزینههای مربوط به آن نیز از مالک اخذ میشد، که پس از پیگیریهای فراوان و رایزنی با سازمان نظاممهندسی استان کرمانشاه و رفتوآمدهای مداوم موفق به حذف این نقشهها شدیم و بنده خرسندم که این مژده را به مالکان محترم بدهم که هزینههای تهیهی نقشه آنها را به میزان قابل توجهی کاهش دادهایم و امیدوارم که گامی در جهت رونق امر ساختوساز در شهرمان باشد.
آقای همتی در مورد ارتقاءشان حرفهای همکاران مهندس خودتان فرمودید، این امر چگونه ممکن شد؟
با تشکیل جلسات جهت همفکری و استفاده از نظرات همهی همکاران عزیز و ایجاد فضایی صمیمیتر بین اعضای نظام و نیز گفتگو با مالکان و استادکاران گرامی، تنشهایی که در گذشته وجود داشت بهطور قابل توجهی کاهش یافت. بنده هم در همهی ساعات شبانهروز پاسخگوی همکاران و مالکان عزیز بودهام، البته چند مشکل جدی هم در پیش پای ما وجود دارد که با حداکثر توان برای رفع آنها گامهای محکم برمیداریم.
همانطور که مستحضرید در مرکز استان، نارضایتیهایی در تقسیم عادلانهی کار به وجود آمده است، شما با چه راهکاری درصدد حل این مشکل هستید؟
با توجه به پایهی مهندسین محترم و ظرفیت و صلاحیت همکاران، مطابق مقررات ملی ساختمان بهصورت درصدی از ظرفیت کاری بهطور متناسب تقسیم میشود، که در صدد هستیم این روش را شفافتر کنیم تا از موارد خلاف پیشگیری گردد، ضمن اینکه با متخلفان برخوردی جدی صورت میگیرد.
آبا توجه به سنتان بیگمان تجربیات بالایی در پروژههای بزرگ کسب کردهاید، بفرمائید که چه راهکاری برای ارتقاء کیفی پروژههای در حال اجرای کنگاور دارید؟
خب! بنده بهعنوان یک مهندس، سالهاست که با جو ساختوساز در کنگاور آشنایی دارم و در مقام سرپرست کارگاه در پروژهی مسکن مهر قرق این آشنایی تقریباً کامل شد، لذا از ابتدای کار تقریباً بهصورت روزانه سعی کردهام که در بسیاری از پروژههای در حال اجرا بهاتفاق ناظر یا طراح محترم حضور یابم و با تبادل نظرات و رفع موانع احتمالی در ارتقای کیفیت مؤثر باشیم.
بهعنوان آخرین سئوال، جناب مهندس بفرمائید که رضایت مالکان را نسبت به نظاممهندسی کنگاور چطور ارزیابی میکنید؟
ازآنجاییکه پروسهی تهیهی نقشه سریعتر گشته و رابطهی گرمتری با مالکان عزیز ایجادشده و حضور مهندسان محترم نیز در محل ساختمان افزایش پیداکرده و از همه مهمتر اینکه، هزینههای مالکان را کاهش دادهایم و درصدد کاهش مجدد خرج کرد مالکین گرامی نیز هستیم، بنده رضایت عمومی مالکان را بسیار قابل قبول میدانم.