ریگا کوردستان – سرویس سیاسی
فرهنگ مطالبه گری یکی از ارکان توسعه سیاسی است و توسعه سیاسی پیشفرض توسعهی اقتصادی پایدار است. تجربه انتخابات پیشین در شورای اسلامی شهر در کنگاور نمایشنامهی نارساییِ مفهومی و کارکردی این پروسه مهم در ذهن دو طرف انتخابکننده و انتخاب شوندگان بوده است. مجموعه این تجارب قبلی حتی وسوسه آرزوی نبودن چنین سازوکاری را به دل بسیاری از دلسوزان شهر میاندازد.
البته نه این تجربه و نه آن وسوسه، یونیک و منحصر کنگاور نیست بلکه پدیدهای عام در ایران است و حتی کلانشهرهای چون کرمانشاه را ماهها در سطح مدیریت شهری فلج کرده و نارسایی و نابسامانیهای فراوانی را در سطح کشور به بار آورده است.
چنین دستاوردهایی برای شوراها، نتیجه فرایند نامناسب انتخاب و بیانگر مشکلات ساختاری و مدیریتی و حتی فرهنگی ماست. البته این امر در کنگاور بارزتر است و یا حداقل برای ما قابلدرکتر میباشد، کنگاور شهری است که مدیریت در آن حتی قابلمقایسه با عملکرد مدیران شهرهای واقع در شعاع پنجاه کیلومتری هم نیست.
تجربه ثابت کرده است که اگر انسانهای لایق و قاطع در زمان مناسب در جایگاه خود قرار بگیرند قطعاً منشأ تحولات مثبتی میشوند و عموم مردم هم از عملکرد و مدیریت مدیران لایق و توانمند مستفید میشوند.
ما بر این باوریم که یکی از عوامل پایهای مشکلات در شهرمان عدم شناخت منافع عمومی مردم از طرف مدیریت فعلی شهر و ناتوانی در حل مشکلات شناختهشده میباشد و علت تداوم و تکرار این تجربیات خصوصی، نبود فرهنگ مطالبه گری و عدم شناخت مردم میباشد.
ما میدانیم که بروز بسیاری از مشکلات خارج از حیطه قدرت تصمیم سازان و تصمیم گیران شهر و حتی استان است، اما ظهور انبوهی از گرفتاریها قطعاً درونزا میباشد. در بخش مشکلات محلیِ ما، منفعل بودن روشنفکران و فعالان مدنی نیز برشدت و تکرار این دست مشکلات افزوده است.
به باور ما همکاری و شراکت در یک انتخاب سازنده، خودباوری را به مردم شهر بازمیگرداند و ایجاد فضای همفکری و تبادلنظر در شورا و ارتباط تنگاتنگ و مداوم آنها با روشنفکران و پیکرهی جامعه مدنی و تقویت فرهنگ مطالبه گری، ادعاهای بیپایه و اساس تنها بودن و یک رأی داشتن هرکدام از نمایندههای شورای شهر را برای انجام ندادن وظایف قانونیاش بیاثر میکند. همانطور که مشکلات ساختاری است حل آنها هم نیازمند مشارکت جمعی و عقل جمعیست.
ما معتقدیم که رفع بسیاری از مشکلات ساختاری که عامل به وجود آمدن معضلات متعدد است با مشارکت جمعی و مسئولانهی جامعه مدنی بدون صرف هزینهای اضافی به نحو بهتری قابلحل است و این حل به وقوع نمیپیوندد مگر با درک متقابل بین انتخابکننده و انتخاب شونده، درک مشترکی که محوری جز منافع جمعی نداشته و نخواهد داشت.
به همین جهت شوراها را عامل همگرائی دیدیم و فرصتی برای عمل میبینیم و با بستن یک میثاق میان زنان و مردانی همنظر، که هدفی مشترک ما را متعهد کرده است، آمدهایم که فرصتهای رشد شهر را جدیتر پیگیری کرده و وضع نا به سامان موجود را به امکان مطلوب نزدیکتر سازیم.
هیچ توسعهای نمیتواند بدون پایه توسعه فرهنگی به پایداری برسد و این توسعه فرهنگی و آموزشی همگانی است، که تداوم در مسیر توسعه را در جوامع توسعهیافته تشکیل میدهد. تجربه به ما آموخته است که نداشتن برنامه، نبود نگاه کلان و عمومی و تکیه کردن بر آرای فامیلی و عشیرهای نهتنها تسکیندهندهی دردی از جامعهی شبه شهری ما نیست بلکه خود دردی است مضاعف.
این روش ناصحیح، مسئله توسعه در کنگاور را به قهقرا رانده که در چالش موجود قطعاً مخاطب ما تکتک نامزدهای محترم شورای اسلامی شهر در کنگاور میباشند.
پاشنهی آشیل انتخابات در همهی ایران نبود یک چهارچوب کاری حزبی و پیشزمینه سیاسی مناسب است، که در فقدان درک ذهنی و فقدان عینی نهادی آن، منجر به این هرجومرجهای کارناوالی با پریود چهارساله شده است. خلأهای نهادی موجود را روابط فامیلی، دوستی و لابیگریهای خارج از عرف و ویرانگر به همراه سایر روشهای نا دمکراتیک پر میکند. بر همین اساس است که فقط در سیکل انتخابات ما شاهد ظهور و بروز تعداد زیادی از افراد مهربان، مهماننواز، نوعدوست و سخاوتمندیم که پس از روز اخذ رأی همراه با مهربانیهایشان در افق دید محو میشوند!
ما به نیابت از مردمی که سابقه همکاری با اقشار گوناگونشان را در زمینهی کاری خویش داریم، تصمیم گرفتهایم بهعنوان ائتلافی از اعضای سازمان نظاممهندسی ساختمان برای نخستین بار در کنگاور ارادهای جدید و جوان را برای تحول به میدان انتخاب مردم بسپاریم. ما با خوانشی واقعی و علمی از نارسائیهای موجود اقدام به معرفی لیستی از نامزدهای شورای اسلامی شهر از مشاغل و تجارب گوناگون با تأکید بر صداقت و تعهد آنها نمودهایم. ما بر آنیم با شعار “اجرای قانون، شفافیت در عمل” که مورد خواست عموم است اولین قدم در آبادانی شهر خود را با یک شورای شهر پاسخگو که عملکرد خود را بدون بزک و تعارف برای مشاهده عموم در ویترین شیشهای قرار دهد برداریم.
اما این بار مخاطبان ما افراد روشنفکر و آگاه جامعه هستند که آرزوی زیستن در شهری آباد، قانونمند و زیبا را دارند. به همین دلیل ما با حمایت جامعه مسرأ پیگیر خواستهای بهحق و قانونی موجود در این میثاق نامه که هدف از آن تقویت فرهنگ مطالبه گری با تأکید بر حقوق شهروندان محترم است میباشیم و به شعار و میثاق نامهی خود چه با حضور همهی اعضای معرفیشده و چه حتی با حضور یک نفر از آنها در شورای شهر پایبندیم.
ما خود را محدود به حضوری کوتاهمدت در عرصهی انتخابات شورا نمیدانیم بلکه بر آنیم تا در راستای پیشرفت و اعتلای جامعهی خود در عرصههای دیگر و سالهای آینده نیز حضوری مفید و سازنده داشته باشیم.
لیست برنامهها
۱- با توجه به امکانسنجیهای ما نسبت به پیشینهی کنگاور و وجود بناها و آثار تاریخی و جاذبههای طبیعی بهعنوان یک شهر ییلاقی، کنگاور میتواند در سایه درک واقعی امکانات و مدیریت درست به قطب توریستی کشوری تبدیل شود. ما درصدد اجرائی کردن طرح توریسم محوری توسعه شهر هستیم، و بر این باوریم که با توجه به مسیر استراتژیک داخلی و خارجی در کنگاور، باید این شهر سکوت زده را به مقصد توریسم داخلی و بینالمللی تبدیل کنیم.
۲- طرح تأسیس هتلی مدرن و مجتمعی تفریحی و توریستی و تأسیس یک بازارچه را از قبل تدوین کردهایم و باهمت مردم به اجرا خواهیم رسانید.
۳- برگزاری جلسات شورا بهصورت رسمی و علنی.
۴- انتخاب شهرداری توانمند، قانونمند، قاطع و شجاع.
۵- اعلام بیلان مالی و مصوبات شوراها در رسانههای عمومی و کثیرالانتشار با تأکید بر ماده ۳۰ و ۳۱ قانون شوراها.
۶- ایجاد سایت و اتوماسیون اداری پیشرفته برای شفافسازی عملکرد شهرداری و شورای شهر و کاهش هزینههای تردد شهروندان محترم به شهرداری.
۷- استفاده از پتانسیل طراحی و نظارتی مهندسان نظاممهندسی ساختمان کنگاور در طراحی و نظارت پروژههای شهری برای جلوگیری از هدر رفت سرمایههای شهر مانند وضع بد آسفالت خیابانها، با تأکید بر ماده ۲۲ قانون شوراها.
۸- استفاده از پتانسیل مشاورهای فعالان و تحصیلکردگان در راستای ماده دوم قانون شوراها.
۹- استفاده از بودجهی فرهنگی شهرداری و چاپ روزنامه یا نشریه.
۱۰- معرفی سخنگو برای شورا و فرستادن یک نمایندهی توانا و کاریزماتیک به شورای عالی استان.