ریگا کوردستان – سرویس اجتماعی
برای نیل به مطلوب جمعی در هر کاری، تخصص و تیم باید با عقلانیتِ کارِ جمعی، همگرا شود و راهکاری پیدا کند که تخصص لازم و تیم بهصورت صحیح بتواند به اهداف جمعی برسد.
در اکثر کشورهایی که در آنها انتخابات برگزار میشود پیشنیازهای صحیح انتخابات نهادینهشده است.
از مهمترین پیشنیازهای یک جامعهی دموکراتیک تحزب است، در انتخاباتی که با مشارکت احزاب برگزار میشود، هر حزب با ارائهی برنامه و خط و مشی کاری و معرفی نامزدهای مورد وثوقِ خود به رقابت با سایر احزاب میپردازد، که درنهایت این حزب است که باید نسبت به نامزدها و برنامههای خود در برابر مردم و سایر احزاب پاسخگو باشد.
در کلیت جامعهی ایران ساختار حزبی نهادینه نشده است و این کمبود در تمام سطوح انتخاباتی در ایران و بهویژه شوراهای اسلامی به چشم میآید و واقعیتهای تلخ را عریانتر به نمایش میگذارد.
در حدود چهار دهه پس از انقلاب اسلامی و برگزاری چهار دوره از انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در همهی انتخاباتی که برگزار گردیده، نبود عنصر حزب باید به نحوی پر میشده است که این فضا شاهد نقشآفرینی گروههایی بوده که فلسفهی حضور و وجود آنها از پدیدههای مدرنی مانند انتخابات فرسنگها فاصله دارد.
بهعنوان یک راهحل صحیح اما ناکافی اصناف و تشکلهای مدنی و مردمی میتوانند تا فراهم آمدن شرایط تحزب در عرصه انتخابات به نقشآفرینی پرداخته و در برابر انتخابکنندگان نیز با ارائه برنامه و کاندیدا پاسخگو باشند و به رقابت بپردازند.
ارائه یک لیست از نامزدهای شورای اسلامی شهر توسط گروهی از مهندسان سازمان نظاممهندسی ساختمان در کنگاور نویدبخش گذار از مدل انتخاباتی عشیرهای است. در این لیست که میتوان آن را ترکیبی مناسب از تخصصها و تجربیات مختلف و کارآمد نامید و همراه با یک برنامه مدون و برنامهریزی بلندمدت تهیهشده است، نام: ١- خانم شکوفه کیارستمی ٢- خانم شهلا امیری ٣- مهندس داریوش همتی ۴- مهندس علی فرامرز نژاد ۵- آقای ابوالقاسم طاهرآبادی ۶- آقای ابراهیم رستمآبادی ٧- آقای اسفندیار رحمتآبادی به چشم میآید.
نکته حائز اهمیت این لیست وجود نام خانم شکوفه کیارستمی کارشناس ارشد حقوق و وکیل دادگستری و نیز خانم شهلا امیری کارشناس ارشد مدیریت مالی، مدرس دانشگاه و فعال زیستمحیطی است که بیانگر توجه تیم مذکور به زنان بهعنوان نیمه فراموششده جمعیت جامعهی ما و اهمیت حضور آنان در عرصههای اجتماعی و سیاسی میباشد و دومین نکته که مهمتر از حضورِ صرف است این میباشد که زنی متخصص و توانمند بهعنوان سرلیستِ لیست مهندسان در کنگاور معرفیشده است.
از مهمترین نیازهای دورههای پیشین شورای اسلامی شهر در کنگاور دید فنی در رابطه با موضوعات تخصصی حوزهی شهرسازی بوده است که واضحترین و گرانترین نمودهای آن وضع آسفالت معابر و رعایت نشدن اصول اولیه اجرای هر طرح میباشد. تا مردم چه همت کنند برای انتخاب مهندس داریوش همتی کارشناس ارشد عمران و مدیر نمایندگی نظاممهندسی کنگاور و مهندس علی فرامرز نژاد کارشناس ارشد معماری، مدرس دانشگاه و از پاکترین و خوشنامترین چهرههای دانشگاهی که توانایی خود را هم بهعنوان مدرس دانشگاه و هم در زمینهی اجرایی به اثبات رسانیده است.
نام آقای ابوالقاسم طاهرآبادی با مدیریت گرهخورده است که نشانگر حُسن نظر در اهمیت حضور یک مدیر توانمند است.
آقای ابراهیم رستمآبادی چهرهی کاریزماتیک لیست فردی فرهیخته، مقتدر و صاحب درک و اندیشه بالاست، وی مدرس دانشگاه و عضو هیئتعلمی دانشگاه پیام نور میباشد.
آقای اسفندیار رحمتآبادی چهرهی خوشبرخوردِ با روابط عمومی بالا، کارشناس ارشد مدیریت اجرایی است که در نقش سرپرست شهرداری کنگاور نیز سابقهی خدمت دارد. وی ورزشکار و قهرمان کشتی کشور نیز میباشد که میتواند با همان روحیه قهرمانی و پهلوانی خویش در شورای شهر هم افتخارآفرین باشد.
شعار “اجرای قانون، شفافیت در عمل” دریچهای است به سمت توقعات بهحق مردم.
به نظر میرسد که ترکیب حاضر حولِ شعار مذکور در صورت تأیید توسط مردم راهی روشن به سمتِ انجام شفاف وظایف قانونی شورا را برای خدمت به مردم کنگاور در پیش دارد.
گروهی از اعضای سازمان نظاممهندسی ساختمان در کنگاور