تاریخ انتشار : 29 جولای 2017
ریگا کوردستان – سرویس فرهنگی
کتاب شهروند و حقوق شهروند در ادیان آسمانی و باورهای زمینی؛ کاری از آقایان سید امیرحسین قریشی و شورش عزیزی مجوز چاپ گرفت و در دهه دوم مردادماه ١٣٩۶ در پیشخوان کتابفروشی های کشور در دسترس علاقه مندان عرصه کتاب قرار می گیرد. در این کتاب آمده است:
در اینکه برای بشر حقوقی مطرح است، تردیدی نیست؛ اما سخن این است که نگرش دین به این حقوق چگونه است؟ آیا دین حقوق انسان را به رسمیت میشناسد یا خیر؟ مجازات¬های دنیوی و اخروی انسان با حقوق او چگونه قابل جمع است؟ مکلف بودن انسان در دین، با دارا بودن حقوق انسانی چگونه پیوند میخورد؟ دین مجموعهای از قوانین است، دین آفرین همان انسان آفرین و جهان آفرین است و انسان آفرین به حقیقت و جایگاه انسان و مصالح و منافع او آگاه است؛ بنابراین برنامههایی را برای تأمین حقوق، منافع و مصالح بشر تدوین و در مجموعهای از بایدها و نبایدها برای تأمین و حفظ حقوق انسانی تبیین کرده است. بایدها راه تأمین حقوق و نبایدها نشان دهنده موانع و آفات تأمین حقوق هستند.
هنگام تحقیق در حوزه حقوق و تکالیف شهروندی با سوالات زیر موجه می گردیم. شهروند کیست؟ حقوق شهروندی چیست؟ چه کسانی می توانند این حقوق را داشته باشند؟ در کجا می توان آن را جست و جو کرد؟ و…. همانگونه که می دانیم قانون باید همه شهروندان یک جامعه را به یک چشم نگاه کند و اینگونه است که می توان گفت حقوق و تکالیف همه در برابر قانون معین است و هر کسی در قبال حقی که به او تعلق می گیرد موظف است و وظیفه هائی بر عهده دارد. تعاریف زیادی در مورد شهروند و حقوق شهروندی ارائه گردیده.
در این کتاب سعی بر آن است که حقوق و تکالیف مردم (شهروندان) را مورد بررسی قرار دهیم. برای این منظور ابتدا شهروند و حقوق شهروندی را تعریف می کنیم. اما به زبان ساده تر در تعریف شهروند می توان گفت: «به اعتقاد کارشناسان امور اجتماعی و جامعه شناسان؛ شهرنشینان زمانی که به حقوق یکدیگر و قوانین اجتماعی احترام می گذارند و به مسئولیت های خویش در قبال شهروندان دیگر و اجتماع عمل می نمایند به شهروند ارتقا می یابند.»
این کتاب در سه فصل و با ١٣٢ صفحه به بیان تعریف شهروند و حقوق شهروندان در ادیان آسمان و باورهای زمینی پرداخته است. کتاب فوق توسط نشر کانی منتشر شده است.