تاریخ انتشار : 25 می 2016
به گزارش خبرگزاری ریگا کوردستان به نقل از اوای مهران، ورود گرد و غبار و ریزگردها از کشورهای همسایه به ایران همزمان با آغاز فصل گرما، که بخشی از آن منشأ داخلی و بخش دیگر منشأ خارجی دارد در سالهای اخیر جان بسیاری از مردم ساکن در مناطق مرزی به ویژه شهرستان مهران را تهدید میکند.
بنابر آمار و به گفته کارشناسان محیط زیست تا زمانی که فکری به حال خشک شدن تالابها، سدهای کشور و برنامههای بیابانزدایی نشود و کشورهای همسایه در این زمینه به ایران یاری نرسانند، این مشکل نه تنها کمرنگ نمیشود بلکه در سالهای آینده رشد چشمگیری خواهد داشت.
همزمان با روزهای پایانی اردیبهشت، و اوایل خردادماه موج جدیدی از ریزگردهای عربی بازهم در آسمان مهران لنگر انداختند و رنگ آبی آسمان را خاکستری کردند و مردم این منطقه مرزی پذیرای میهمان ناخوانده گرد و غبار عربی یا همان ریزگردها هستند.
بروز مشکلاتی تنفسی و قلبی برای مردم از جمله مشکلاتی است که در آینده این مردم باید با آن دست و پنچه نرم کنند که حاصل سوء مدیریت برخی مسئولان محیط زیست در زمینه بیابانزدایی از یک سو و بی توجهی مسئولان کشورهای عراق و ترکیه در استفاده درست از بیابانها و زمینهای رها شده است.
هر جند که مقابله با پدیده گرد و غبار موجب شد تا در آذر سال ۹۲ یعنی حدود سه سال پیش در سفر رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به عراق تفاهمنامهای میان ایران با کشورهای سوریه، قطر، ترکیه و عراق در بحث ریزگردها منعقد شود اما متاسفانه از آن تاریخ تا کنون و با وجود ریزگردها نشان میدهد سازمان محیط زیست تا به حال گام چندان مهمی در این زمینه برنداشته است.
مقابله با ریزگردها و بیابان زدایی در سطح ۹۰ هزار هکتار
خداکرم جلالی رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور امروز در حاشیه بازدید از جنگلکاری بخش صالح آباد مهران گفتگو با خبرنگار آوای مهران در خصوص برنامه های این سازمان برای مقابله با ریزگردها گفته است :در سالجاری سازمان مراتع و جنگلکاری ۹۰ هزار هکتار بیان زدایی و مقابله با ریزگردها در مناطق بحرانی کشور دستور کار قرار دارد.
همچنین راهبرد اساسی ما در سازمان، حفظ ، احیا و بهره برداری از منابع طبیعی است که بر اساس طرح های اقتصاد مقاومتی ۶۵۰ هزار هکتار برای آبخیز داری در کشور در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور ادامه داد:یکی از اقداماتی که در زمینه مقابله با ریزگردها و تغییر اقلیم و گرم شدن هوا انجام می دهیم بحث جنگلکاری است که در ابعاد مختلف برای تغییر اقلیم به ما کمک می کند.
جلالی تصریح کرد: پروژه ترسیب کربن از دیگر اقدامات سازمان جنگلها است که در خصوص مسائل مربوط به منابع طبیعی، جذب کربن و توسعه فضای سبز و حفظ منابع طبیعی میباشد و به جذب دی اکسید کربن اضافی جو توسط اندامهای هوایی و زیرزمینی گیاهان مرتعی به منظور کاهش اثرات سوء پدیده گرمایش زمین،کمک می کند.
مردم مهران سالهاست از مسنولان کشور خواسته اند فکری برای این معضل بنمایند ولی هنوز گوش شنوائی پیدا نشده است امیدواریم دولت یازدهم علاوه بر اقدامات داخلی توافقات جدی میان ایران، عراق، ترکیه و سوریه صورت دهد تا در آینده شاهد کاهش ورود ریزگردها به ایران باشیم.